praktijkvoordelft - kosten

logo praktijkvoordelft
     

home  I  contact  I  links  I  werken bij

 
       


Kosten en vergoeding 2021

Vanaf 2015 wordt de psychische zorg voor kinderen en jongeren geregeld door de gemeenten. Dit betekent dat de kosten voor de zorg voor kinderen tot 18 jaar niet meer naar de zorgverzekeraar gaat, maar naar de gemeente waar je woont.

 

We hebben geprobeerd om met zoveel mogelijk gemeenten contracten te sluiten. Dit is gelukt voor Delft, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland, Rijswijk, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Zoetermeer en Den Haag.

 

De gemeenten proberen dit allemaal zo goed mogelijk te regelen en mogen dit op hun eigen manier doen. Dit gaat per gemeente daarom ook op een andere manier.

 

Gelukkig is afgesproken dat wanneer er een verwijzing van de huisarts of een medisch specialist is, de zorg door de gemeente moet worden vergoed. Je hebt voor vergoeding dus alleen een verwijzing van de huisarts nodig. Wij zorgen dan voor de verdere afhandeling.

 

De zorg wordt 100% vergoed, er is geen eigen bijdrage. De enige kanttekening is dat er geen onbeperkte zorg vergoed wordt. Wij gaan zelf uit van ongeveer 8 tot 12 gesprekken, waarbij het mogelijk is om er nog een aantal gesprekken aan vast te koppelen.

 

Wanneer blijkt dat er meer gesprekken nodig zijn, kijken we of dit mogelijk is bij onze praktijk of dat we je beter kunnen doorverwijzen naar een meer gespecialiseerde vorm van hulp.

Ben je 18 jaar of ouder?

Hoewel wij een praktijk zijn voor kinderen en jongeren, komt het wel eens voor dat mensen van 18 jaar of ouder bij ons in behandeling zijn. Of dat kinderen 17 jaar zijn bij de start van de behandeling en 18 jaar worden tijdens de behandelperiode.

 

Vanaf het moment dat je 18 jaar of ouder bent geworden, val je onder de zorgverzekeringswet (ZVW). Dit betekent dat er een wettelijke vergoeding is uit het basispakket van je zorgverzekeraar.

 

De hulpverlener kan ervoor kiezen om contracten te sluiten met de zorgverzekeraars. Wij hebben vanaf 2017 besloten dit niet meer te doen, omdat dit veel tijd en geld kost. Voor jou als cliŽnt betekent dit dat de factuur naar jou als cliŽnt gaat. Omdat alle hulpverleners bij Praktijkvoordelft een BIG-registratie hebben, moet de zorgverzekeraar (een deel van) de kosten vergoeden. We maken hiervoor een restitutienota. Hoeveel je zorgverzekeraar vergoedt, hangt af van je polisvoorwaarden. Deze zijn verschillend voor een restitutie- en naturapolis (voor meer info, zie www.consumentenbond.nl)

 

Als je 18 jaar wordt tijdens de behandeling, dan wordt de behandeling tot je 18e vergoed door gemeente en vanaf je 18e verjaardag wordt de behandeling (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

 

De factuur krijg je aan het eind van de behandeling, omdat de zorgverzekeraar werkt met pakketten van zorg en we pas bij het afsluiten kunnen bepalen welk pakket we moeten declareren. Je betaalt de factuur zelf en stuurt de restitutienota naar de zorgverzekeraar die tot vergoeding over zal gaan.

 

 

     
       
      © 2022 praktijkvoordelft    

klachtenreglement I meldcode I privacy I disclaimer I mission statement I login I sd