praktijkvoordelft - de aanmelding

logo praktijkvoordelft
     

home  I  contact  I  links  I  werken bij

 
       


De aanmelding

Aanmelden gaat het snelst telefonisch (contact ). Je kunt dan even overleggen en meteen uitleg krijgen over hoe het werkt.

De wachttijd

Praktijkvoordelft heeft geen wachtlijsten: bij de aanmelding plannen we meteen een afspraak voor het eerste gesprek in.

Op welke termijn dit kan, hangt af van jouw agenda en de agenda van de behandelaar door wie je geholpen wil worden.

 

We proberen de wachttijd zo beperkt mogelijk te houden. Toch ontkomen we er niet aan dat bij veel aanmeldingen de wachttijd oploopt. We vragen je begrip hiervoor.

 

Op dit moment is onze wachttijd langer dan 6 weken. Dat betekent dat we tot 3 maart geen nieuwe cliŽnten aannemen.

 

Instemming van beide ouders

Bij start van de behandeling gaan wij er vanuit dat beide ouders op de hoogte zijn van de aanmelding en met de behandeling instemmen. Soms ligt dit wat ingewikkelder.

 

Als ouders gescheiden zijn, kijken we naar het gezag. Wanneer beide ouders gezag hebben, willen we met beide ouders voor het eerste gesprek telefonisch contact hebben, zodat we dingen goed kunnen afstemmen. Onze ervaring is dat dit de behandeling van je kind ten goede komt.

Wat je moet weten over de aanmelding

Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Dit betekent dat de bekostiging voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar niet meer door de zorgverzekeraars, maar door de gemeenten geregeld gaat worden.

 

Praktijkvoordelft heeft met alle gemeenten in de regio Haaglanden contracten gesloten. Dit zijn de volgende gemeenten: Delft, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland, Rijswijk, Zoetermeer en Den Haag. Ook hebben we met de gemeente Lansingerland contracten kunnen sluiten.

 

In 2019 is en blijft een verwijzing van de huisarts of medisch specialist voldoende om bij ons aan te melden. Je hoeft hiervoor niet langs het gemeenteloket. 

  

Aanmelden via het gemeenteloket is ook mogelijk. Voor contactgegevens van de verschillende gemeenten, zie (links )

 

 

     
       
      © 2020 praktijkvoordelft  

klachtenreglement I meldcode I privacy I disclaimer I mission statement I login I sd